tokigafamiljen

Morotsbröd



50 gram jäst
2-3 morötter
50 gram magarin
5 dl mjölk
ca 14 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
2 msk sirap
1,5 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna.
  2. Smält margarinet. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
  3. Smula sönder jästen i em bunke. Häll över degspadet så att jästen smälter.
  4. Tillsätt sirap, salt, morötter och solrosfrön.
  5. Häll sist i mjölet och arbeta ihop till en lös deg.
  6. Jäs under bakduk 30 minuter.
  7. Knåda den jästa degen lätt på mjölat bakbord.
  8. Dela i två och sno ihop till vridna längder.
  9. Jäs på plåt under bakduk 30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter

Låt dom svalna lite innan du skär i dom.Personligen så tycker jag att pålägg är onödigt.Lite smör räcker

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: