50 gram jäst
2-3 morötter
50 gram magarin
5 dl mjölk
ca 14 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
2 msk sirap
1,5 dl solrosfrön
Gör så här
- Skala och riv morötterna.
- Smält margarinet. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
- Smula sönder jästen i em bunke. Häll över degspadet så att jästen smälter.
- Tillsätt sirap, salt, morötter och solrosfrön.
- Häll sist i mjölet och arbeta ihop till en lös deg.
- Jäs under bakduk 30 minuter.
- Knåda den jästa degen lätt på mjölat bakbord.
- Dela i två och sno ihop till vridna längder.
- Jäs på plåt under bakduk 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter
Låt dom svalna lite innan du skär i dom.Personligen så tycker jag att pålägg är onödigt.Lite smör räcker