tokigafamiljen

jag tror jag vet!! :))

Jag tror att jag e en bra människokännare,har ju ett jobb som nästan bygger på det.
Även om jag efter snart 23 år inom vården som undersköterska så tror jag man har ett bra hum o vad man ska tycka tänka göra....
jag älskar att jobba med människor,vill hjälpa.Trivs med det.
men man lär ju sig läsa av människor,det finns dom som klankar ner,dom som fördömmer,ser ner på andra.
Fisförnäma människor,dom som tror dom e mer än vad dom e....Om jag ska vara ärlig hyser jag bara förakt för dom.För kan man bara klanka ner se ner på andra så är man ingen bra människa i mina ögon.Dom som alltid ska vara så himla bra,hur mår dom egentligen? Tycker nästan synd om dom .

Men jag e glad har 6 underbara barn.en underbar man en underbar familj,,,,,,man kan ju inte be om mer.

man läser nästan dagligen om fel i vården ibland så förstår jag (personalbrist) ibland blir man mörkrädd....så får det ej gå till.
jag har funderat på att utbilda mig till något helt annat,men sedan å andra sidan jag älskar att pyssla om.
Borde bli ompysslingssköterska ;) tyvärr finns inte den tjänsten!!!
Och nu ut i solen med småkillarna! har en uppsjö av ogräs att ta hand om även om vi maskrosuppdragare!!!

kram på er

jag undrar.....men man ska ej fundera

jag har precis tittat lite på sos international på tv3 play......där visade dom bla om tsunamin 2004.Patrik kom ju hem från thailand från kaho lak ( eller hur det stavas) den 13 december.Tänk om han hade varit där längre,han bodde ju har jag för mig vid stranden.Ödet ville att han skulle hem innan.
Men ödet ville tack o lov annorlunda,visseligen vet jag en del som tyvärr blev kvar.Men det var deras öde
Även om jag e tacksam att min älskade kom hem.ibland vill ödet mer än vad vi vill.....

men nu nog om det


Ludde har fått fyra tänder i överkäken...han ser ut som värsta Thore Skogman (vid framtänderna) så söt såååå!!!
O den lille busen ställer sig upp överallt ibland tar han ett steg eller två sedan sätter han sig ner.

Rasmus har röntgat sina tänder o ingen synlig skada super skönt.


O han e just nu ute o fixar lite med maskrosorna......pappa fick ju en maskrosuppdragare igår.....så skoj dom hade vi har stora hål i gräsmattan men den hjälpte så köp fiskarens maskrosuppdragare!!!
Tror patrik hade skoj oxå ;))!!!

kan bli gott!!!

Jag har kommit in i en ny mat fas......vill prova massa saker jag aldrig lagat innan.kan bli gott kan smaka apa!!
Nu i veckan gjorde jag egna kåldolmar så supergott det blev.KOmmer aldrig mer köpa färdiga,inte var det svårt heller.Ska lägga in receptet på matbloggen.

Och nu till det ikväll......hoppas det blir gott.Annars får vi ta en macka ;)
berättar imorgon vad det blev för jag ska överraska Patrik

Ha en trevlig fredagskväll alla

Min manälskar min man......saknar han när han inte är här.Är nog nyförälskad efter 7 år.Men vi är väldigt duktiga på att ta hand om vår kärlek,vårda den,ge den näring.Tror att många glömmer bort att med barn & hus & Jobb att vårda varandra.
Ta hand om varandra tala om att ni älskar varandra ge varandra en kram en puss när man går förbi.....Jag Pussar Patrik alltid hej då när han går till jobb.....man vet ju inte om det e sista gången.och att säga jag älskar dig ska man bara göra om man menar det

JAG ÄLSKAR DIG PATRIK

Nu längtar jag!

Skäms inte för att säga det...men jag längtar efter min man.Han åkte till Borlänge i måndags och är på väg hem just nu!!!! Saknar han något fruktansvärt mycket,tycker inte om att sova själv.
Efter 7 år älskar jag min man lika mycket om inte mer,finns ingen underbarare.


Ja Ludde fyllde 1 år förra veckan.Så fort tiden går.känns som inte så länge sedan vi kom hem med han!
han har blivit så stor vår lille pojk:)
tog lite blider förra helgen ska lägga in dom sedan tänkte jag.Men nu ska vi tömma diskmaskinen,tvättmaskinen samt vika lite tvätt.och i eftermiddag ska rasmus till tandläkaren för röntgen av sin tand

ha en bra dag alla

att vara mamma


Läste denna och blev berörd.......så vacker.Så sann

Av: Kinga Lundblad 

Efter 17 års äktenskap ville min fru att jag skulle gå ut med en annan kvinna och äta och gå på bio. Hon sade, ”Jag älskar dig, men jag vet att den andra kvinnan älskar dig och skulle tycka om att vara med dig en stund.” 

* * * 

Den andra kvinnan som min fru ville att jag skulle träffa var min MAMMA, som varit ensam i 20 år, men kraven från mitt jobb och mina två barn hade gjort att jag träffat henne ytterst sällan. 

* * * 

Den kvällen ringde jag för att bjuda ut henne på middag och bio. 

* * * 

“Vad har hänt, mår du inte bra", frågade hon? 

* * * 

Min mamma är en kvinna som misstänker att ett samtal sent på kvällen eller en överraskande inbjudan betyder dåliga nyheter. 

* * * 

“Jag tänkte att det skulle vara trevligt att umgås lite med dig”, svarade jag. ”Bara vi två.” 

Hon tänkte ett ögonblick och sade sedan, ”Det vill jag väldigt gärna.” 

* * * 

Den fredagen efter jobbet, när jag körde för att hämta henne, var jag lite nervös. När jag kom till hennes hus märkte jag att även hon verkade nervös inför vår träff. Hon väntade vid dörren.   Hon hade lockat håret och bar den klänning hon hade burit när hon fyllde år den 19 november. 

* * * 

Hon log med ansiktet strålande som en ängel.”Jag sade till mina vänner att jag skulle gå ut med min son, och de blev imponerade” sade hon, när hon klev in i bilen. ”De väntar med spänning på att få höra om vår träff.” 

* * * 

Vi gick till en restaurang som inte var förstklassig, men väldigt trevlig. Min mamma tog min arm som om hon var en Lady. När vi satt oss var jag tvungen att läsa menyn. Hennes ögon kunde bara läsa stor text. Halvvägs igenom förrätterna lyfte jag blicken och såg mamma sitta där och stirra på mig.. Ett drömmande leende låg på hennes läppar. ”Det var jag som brukade få läsa menyn när du var liten.”sade hon. ”Då är det dags för dig att slappna av och låta mig återgälda dig.” svarade jag. 

* * * 

Under middagen hade vi en angenäm konversation - inget märkvärdigt, men vi fick veta vad som hänt i varandras liv sedan sist vi sågs. Vi pratade så mycket at vi missade filmen: 

* * * 

När vi kom hem till henne senare sade hon: ”Jag vill gå ut med dig igen, men bara om du låter mig bjuda.” Jag gick med på det. 

* * * 

“Hur var middagen? frågade min fru när jag kom hem. ”Väldigt trevlig. Mycket trevligare än jag kunde tro.” svarade jag. 

* * * 

Några dagar senare dog min mamma i en svår hjärtinfarkt. Den kom så plötsligt att jag inte hade en chans att göra något för henne. 

* * * 

En tid senare fick jag ett brev med en kopia av ett restaurangkvitto från samma ställe där mamma och jag var och åt. En medföljande lapp sade: ”Jag betalade i förskott. Jag var inte säker på att kunna följa med; men i alla fall så betalade jag för två platser - en till dig och en till din fru. Du kan aldrig förstå vad det betydde för mig. Jag älskar dig, min son.” 

* * * 

I det ögonblicket förstod jag det viktiga med att säga: “JAG ÄLSKAR DIG” i tid och att ge våra kära den tid de förtjänar. Inget i livet är viktigare än familjen. Ge dem tiden de förtjänar, för det här går inte att skjuta upp till “en annan gång”. 

* * * 

Någon sade att det tar sex veckor att bli normal igen efter att du fött barn ..."någon" vet inte att när du väl blivit mamma blir inget “normalt” igen.. 

* * * 

Någon sade att instinkten säger hur du ska vara som mamma ... "någon" har aldrig haft en treåring med sig till affären.   

* * * 

Någon sade att det är tråkigt att vara mamma .... "någon" har aldrig åkt med i en bil som körs av en som nyss fått körkort. 

Någon sade att du är en ”bra” mamma, ditt barn ”blir bra” ... "någon" tror att det följer med intruktionsbok och garanti till barnet. 

* * * 

Någon sade att du inte behöver en utbildning för att vara mamma ... "någon" har aldrig hjälpt en tolvåring med matteläxan. 

* * * 

Någon sade att du inte kan älska ditt andra barn lika mycket som du älskar ditt första ... "någon" har inte två barn. 

* * * 

Någon sade att det svåraste med att vara mamma är förlossningen ... "någon" har aldrig stått och sett sitt barn gå på skolbussen den första skoldagen. 

* * * 

Någon sade att en mamma kan sluta oroa sig när hennes barn gifter sig ... "någon" vet inte att ett giftermål ger en ny svärson eller svärdotter under hennes vingar. 

* * * 

Någon sade att en mamma har gjort sitt när hennes sista barn flyttar hemifrån ..."någon" har aldrig haft barnbarn.

* * * 

Någon sade att en mamma vet att du älskar henne, så du behöver inte säga det till henne ...   

"någon" är ingen mamma.

 

 

Ledsen

Ja det har Ludde varit mest hela dagen.Jag har tryckt och klämt....reagerar inte när jag trycker på öronen,halsen ser inte röd ut.....ingen feber...... inga tänder jag ser som är på g...inte törstig...inte hungrig.
Bara nöjd när han får sitta i knät.Fått lite flytande panodil,om det så att han har ont.Men det är stora tårar som kommer ändå... :(

Han ställer sig upp överallt och går lite om man håller i han.


I torsdags så ramlade Rasmus o slog i sin högra framtand så den är lös.....rask promenad till tandläkaren som sa att den kommer att ramla.Och att vi ska nogrant kolla så inte den permanenta tanden under e skadad.Han har haft lite ont ,men idag så gjorde tanden inte ont sa han :))

om en liten stund

Ja då är trappan färdigslipad.Patrik har hållit på hela dagen!

barnen har varit i trädgården och även jag en stund.....har börjat röja i djunglen ,men det finns mycket kvar så jag vet ju vad jag ska göra imorgon!!!

Ikväll blir det lite grillning,kyckling & kålsallad med en god sås till :) mumsigt.

funderar på att sluta blogga

inte för jag skriver varje dag ...kan gå en vecka eller två ibland.men är det någon som läser????
Ingen som reagerar eller skriver iallafall :)

tycker det e skoj men lite feedback vill man ha.Finns det någon som gillar det man skriver ...

ja nu e det ju sommar blir väl mest kort på barnen då,om jag fortsätter

ha en underbar helg :) det ska jag ha!!!