tokigafamiljen

Vårkänslor

                                                                 image37
En underbar morgon med fågelkvitter och en balja kaffe.
Bara lilleman och jag som är vaken.Maken har gått till jobbet,idag så delar vi lite på föräldrarledigheten.Han jobbar förmiddag och jag jobbar kväll ska jobba i 4 dagar nu.Fredagkväll.lördag och söndag morgon.Ska bli skoj
Fast det hade varit ganska skönt att vara ledig tillsammans med honom.Har nog blivit inspererad av våren är lite nykär .
Och det är ju inte helt fel .
Har precis läst tidningen på nätet och känner att det har varit mycket nu på sista tiden.Många barn som har varit utsatta.Så jag tänder ett ljus och sänder en tanke till deras familjer och till änglarna som busar för fullt bland molnen.Tror bestämt att min Albin är en av dom busigaste
                                                        image38


I övrigt så önskar jag alla en trevlig helg


Kramen

"glöm inte att säga till dina nära & kära att du älskar dom.Du vet aldrig när det är sista gången ni ses......"

En vanlig torsdag

                                                             image36
Så har snart denna veckan gått och vart har alla dagarna tagit vägen.
Redan torsdag! Snart helg ska bli skönt maken & jag är båda lediga på lördag ska bli mysigt att vara hemma båda två.Är det fint väder blir det väl ut i trädgården.För sedan så jobbar jag på söndag 13-21 och nästa vecka ska jag jobba torsdag,fredagkväll & lördag,söndag dag.
Blir lite trolleri med barnpassningen på torsdag & fredag men det löser väl sig hoppas jag

Och nu ska jag passa på att ta en tupplur när den lille busen sover middag

kramen

"att älska är att flyga utan vingar...."

Lördagsblandning

                                                                                  image35

Lördag hela veckan lång till nästa gång...
Nu har den lilla Engla varit borta i en vecka.Man blir mörkrädd när man tänker på vad den stackaren har fått gå igenom.Sitter hon någonstans och gråter,ligger hon död under en gran. Hur som helst är det hemskt vilket som och man undrar ju hur en vuxen person kan göra ett litet oskyldigt barn illa.Vad ger dom rätten till det.

Här hemma i skåneland har vi denna lördag morgon både hunnit med att titta på bolibompa och färgat håret.Har tvättat en himla massa tvätt men som vanligt tar det aldrig slut.
Imorgon ska vi på kalas 8 års kalas.Ska bli skoj,har inte träffat den delen av familjen sedan dopet.
Jag ska innan dess hinna jobba 07-13 imorgon.
Och ikväll ska vi grilla har lagt köttet i vitlöksmarinad *mums* blir kanske ett glas vin till maten

Sedan lutar det åt lite fotboll på tv detta är ju en idrottstokig familj och det har varit antingen ishockey eller fotboll hela veckan så man ska inte bryta en bra vana tycker jag .

Sänder mina tankar en en gång till Engla & hennes mamma  och  till er andra ha en bra helg och va rädda om varandra


kramen

"en enda ros kan säga mer än 10000 rosor allt beror på vem som gav dig den"

Tänd ett ljus för Engla

                            image33
Precis som så många andra som bloggar tänder jag ett ljus för Engla och hoppas att hon snart kommer hem till sin mamma välbehållen

jag uppmanar alla andra bloggare att göra samma sak
                                image34

en trött sliten mamma

Det borde förbjudas med sjuka barn.Den lille parvlen har fått öroninflamation...vilket har gjort att ingen har sovit på några nätter.Han har varit sååååå ledsen och förtvivlad.Och vi har känt oss så hjälplöasa.Önskar att jag hade kunnat ta hans smärta.
Så nu känner man sig som en urvriden disktrasa.Ser ut som en sådan oxå!!!
Tack och lov så ska kåvepeninet börja verka som idag enligt örondoktorn.Jag hoppas att han kan få komma till ro och sova mer än 45 minuter i stöten.

Jag skulle kunna sova minst en vecka känns det som.Fast man orkar ju alltid mer än vad man tror.Men nu går jag verkligen på sparlåga.Känns som jag har bomull i huvudet och blyklumpar under fötterna.

Just nu sitter han och sover i babysittern och jag har laddat med en balja kaffe.Ser ju ut att bli en fin dag ,,,,,jag borde städa,tvätta,byta lakan.....fast å andra sidan så kommer det en dag imorgon.Ingen som kommer och tar min tvätt eller snor mina dammråttor.

Men det är väl bara å ta nya tag .le och tänka att det finns dom som har det värre.För läser man nyheterna så skär det i mammahjärtat när man läser om den lilla flickan som är borta.....då känner man sig lyckligt lottad för vad gör lite öronont och vakna nätter mot det.Jag har ju mina solstrålar hos mig och kramen jag fick av dottern nyss är ju bland det bästa som finns

Men nu vankas det frukost och medecinintag

kramen

"det finns ett ord ej mycket använt på vår jord.Det lindrar smärta,det stillar gråt.Det lilla ordet är FÖRLÅT......"

Helg !

                                                                                  image32     
Ja så var det fredag igen......och jag är ledig i helgen.Vi ska ha lite folk ikväll på middag :Det ska bli trevligt!
Så jag har stått i några timmar nu i köket & lagat  smördegs inbakad fläskfile med vitlöksost. Ska bli gott !

Lilleman mår bättre,fungerar bra när han har inhalerat.Fast han tycker nog att jag är världens hemskaste mamma när jag gör det.Och det gör så ont i mammahjärtat när han blir så ledsen.

Önskar er alla en trevlig helg !

kramen

"njut av livet för du har bara ett..."

Det blir aldrig som man tror.....

Igår packade vi in oss i bilen maken jag och lilleman.Hade med oss ett halvt ton saker som man har när man ska iväg med småbarn.Trots att vi bara skulle vara borta en natt!!!!
Körde iväg stannade till på IKEA i Kållered för att sträcka på benen och äta lite lunch som var god.
Fortsatte på vår väg upp till Västerås och lagom när vi kom till Skara så ringde makens mobil och meddelade att kursen är inställd...vi hade då bara kört 32 mil!!!!
Det var bara att vända om och köra tillbaka till skåneland igen.Fast denna gången tog vi vägen via Jönköping hem. Lilleman som varit förkyld började att pipa i sin andning lät som värsta 90-åringen...,...så det blev raka vägen till barnakuten i Helsingborg och sitta där i 2½ timme.Inhalera kräka slem kolla lite vikt och så kom dommen .....antagligen så har han infektionsutlöst astma.
Han är ju bara 3 månader inte ska man få sånt skräp när man är så liten.Och jag hoppas att läkaren hade fel att det bara var en engångsförteelse (eller hur det stavas).....
Vi var hemma 01.57 så idag är det två trötta bleka föräldrar som ska få denna torsdagen att gå.Maken började jobba kl 07.00 Tyckte synd om honom......fast mest synd är det om lilleman som om en liten stund ska inhalera.Och det är inget skoj tycker han.Han får riktig panik
Jag borde vara van två av dom stora killarna har haft samma sak.Och där har det växt bort på båda två..
Så nu ska jag vara den elaka mamman och avbryta hans morgonsamtal med kökslampan.Fast jag vet att det hjälper att inhalera så skär det i hjärtat när han blir så ledsen

kramen
"honing är livet....."                               image30

vårtecken i dimman

                                                          image29
Nu börjar det komma vårteckan......fotbollsallsvenskan har börjat!!
Och givetvis gick det bra för mitt favoritlag HBK dom vann hemma mot Gefle med 1-0
Mina blommor i trädgården verkar har klarat sig ganska bra trots det eviga snöande förra veckan
Och jag har åkt på en präktig vårförkylning
Så nu ser det ut som den underbara våren är här

Fast i söndags morse var det inget  skoj att gå upp en timme tidigare.Det kändes lite i kroppen att klockan bara var 04.30 fast min klocka blinkade 05.30.Och givetvis en sådan dag var vi en man kort på jobbet.

Men nu är jag ledig hela denna veckan ska följa med maken till Västerås en vända till.Ska bli skoj ,fast denna gången kör vi ett annat håll upp.Trevligt med lite variation på dom 60 mil eller hur långt det nu är.


Ha en bra vecka

kramen

"vi älskar inte människor för att de är vackra.Vi tycker de är vackra för att vi älskar dom"