tokigafamiljen

04.16 är ingen bra tid.

Iallafall inte att gå upp.Men Ludde hade missat det där med att klockan hade ställts tillbaka.Ja Rasmus han vaknade oxå tidigt.Så vi hann både dricka en balja kaffe/flaska välling & läsa tidningen innan Patrik & Linnèa vaknade.

Idag blir det oxå en mysdag hemma.Inget speciellt som står på schemat.Linnèa & Rasmus ska laga middag idag dom bjuder på panerad torskfile & potatis.Ska bli himla gott.

Luddes andning har blivit så mycket bättre han har insett att vi inte inhalerar honom av elakhet.Utan att vi försöker hjälpa honom.

Igårkväll så lånade hon ett par skor av mig!!!


Och Rasmus han kollade på postis per på datan tillsammans med ALLA heffor



Och lille Ludde får ibland sova i bilstolen pga andningen blir lättare då.Och då vill han ha sin radio-apa



kliar i munnen på honom gör det oxå.....ALLT ska in i munnen



Dax för lite förmiddagskaffe & en vaniljbulle :))

tjingeling

VAD HÄNDE !!!????

Efter att ha haft en dag med skåpsstädning & sotering.

Så satte Vi oss för att lyssna på en konsert med Ildivo....så himla fin musik.Eller farmor musik som Rasmus brukar säga.
Och när det var slut så smusslade Patrik lite och hipp happ hopp....så var det AC/DC som vrålade i högtalarna.....fy sjutton vilket sneslag!!!  ;)

Rasmus & Linnèa gick igång med en gång.Började dansa som idioter.....till vad en del kallar musik.Jag kallar det "ontimagenkomohjälpmig"  !!!!!

Nu e det snart dax att laga lite middag sedan lördagsmys :))

Vi bakar

Vädret idag är så himla trist precis som det har varit hela veckan.Så vi beslutade oss för att baka barnen och jag.Det blir fyllda vaniljbullar till och börja med.Hade tänkt göra kärleksmums oxå men ha inget strössel hemma.Linnèa vill baka drömmar så vi får se vad det blir för skoj när bullarna är klara.

Rasmus tycker det är så skoj nu när Linnèa har kommit.Ludde tycker oxå det är skoj,ännu en som leker med honom.
Han mår bättre sover HELA natten fram till 05 ungefär.Superbra tycker jag

Nu kallar degen på oss

tjingeling

Jag vill lära mig

Jag älskar att titta på mat-tv.För jag tycker ju det är skoj att laga mat,min hemliga dröm är ju att ha en restaurang med lunch ,med buffe husmanskost........men det är en dröm.
har kollat på "halv åtta hos mig" och alla där lagar ju pilgrimsmusslor.....ser himla gott ut har aldrig smakat det.Men vill prova.Jag älskar alla skaldjur....är sååååå gott.Men pilgrimsmusslor har jag aldrig smakat.
Jag får väl kidnappa  min svåger hit en helg så kan vi laga mat ihop,tror han har en hel del att lära  mig & Patrik.Och barnen älskar ju att laga mat och få hjälpa till,visseligen tar det 30 minuter för Rasmus att skala EN potatis,men det är ju meningen att man ska ha skoj.Och han älskar det.
Så Peter vi kommer att kidnappa dig en helg.........för att du ska laga mat!!!! Med oss & barnen ;)

Jag tycker det är viktigt att man involverar barnen i matlagningen.Och mina barn tycker iallafall det är superkul när man får hjälpa till.och att det sedan ligger ett halvt kilo mjöl på golvet är smällar man får ta.

Dax att inhalera lilleman.Ha en bra dag alla :))

Det blev en tripp till sjukhuset.

Igår eftermiddag så tyckte jag att Ludde återigen fick det jobbigt.Så vi åkte in.
Och det var fler än vi som var där av samma orsak.
Han fick inhalera då han var tät i luftrören.Lite medecin utskrivet,samt näsdroppar så ska han nog bli bra.
Han åt lite mat igårkväll vid 18.30 inhalerade kl 20 och sov sedan till 05.Han har hostat till några gånger men sovit gott ändå.Vilket han nog behövde.
Han var inte så jättesugen på att äta men han har ju lite att ta av.
Och just nu ligger han så nöjd och leker.......och snart ska vi inhalera igen och då blir vi ovänner.Vilket vi blir var tredje timme tills han är bra.

Jobbig helg

Ludde har varit dålig hela helgen.Hans förkylning har blivit värre.Han har en massa slem som är jobbigt att hosta upp.

I lördagskväll/natt vid 23.30 så tyckte jag att han var andningspåverkad.Ringde 1177 och fick veta att jag skulle ringa 112 och åka in med han.sagt och gjort.Men där fick jag prata med en sjuksköterska som sa att dels hade hon ingen ledig ambulans i mitt område dels var han ju inte blå.Så om jag ville uppsöka sjukhus fick vi ta oss dit själva.
Ja tjena......ska man gå till sjukhuset då eller......en taxi hade kostat flera hundra kr.Och vårt flygplan är på service ;)
Men vi ångade honom, tog Rasmus inhalationsmedecin och sedan så var Patrik uppe med han hela natten.Och det löste sig.Visst låter han som en gammal farbror stundvis och igårkväll mellan 23,45 och 01 hade han det jobbigt men efter det sov han gott.Fram till 05.
Man är ju rädd att det är ett rs-virus han har fått.För han har ju haft lite feber från och till.Talade med bvc idag och dom sa att har han inte blivit bättre till onsdag är det barnakuten som gäller om han inte blir sämre.
Han är ju stundvis sitt vanligt goa jag inte lika glad i mat dock,men han får i sig tillräckligt med vätska.

Just nu sover han på golvet på en stor kudde.

Rasmus håller på att göra sig iordning han ska gå ut & leta efter lejon i trädgården.

En regnig lördag

Regnet det öste ner imorse när vi vaknade vid 6-tiden.Det var Ludde & Rasmus som var morgonpigga tillsammans med mig idag.Ludde har antagligen lite ont av tänder i kombination med lite förkylning.
Patrik har åkt för att kolla in den nya elgiganeten butiken,megastore tror jag det hette.Jag tycker inte dom affärerna är så superskoj.Då är IKEA roligare.....!!!

Min lille hjälpreda i köket har precis gjort lite pannkakor till lunch.Det tyckte han var skoj så nu har vi mjöl i halva köket ..så en vals med dammsugaren lär det bli.Och så har jag lovat att vi ska se nya favoriten postis per.Så vi har lite och pyssla med.

Ha en härlig lördag

Glad men ändå förbannad

Jag älskar att följa andras bloggar.Och just nu har jag fastnat för en
http://wildavaregenangel.blogspot.com/
En liten sjuk prinsessa.
Och familjen kämpar för att få en sjukhussäng samt lite bostadsanpassning.Och så är det vuxna människor som tycker att tösen inte ska ha detta.Hur sjukt är inte det.Familjen har väl inte valt att få ett sjukt barn som bara kommer leva en kort tid.Borde inte familjen få njuuta av sin tös den tid dom år ha henne.Istället för att kämpa för att få hjälp .mamman syr mössor hon säljer för att dom ska själva kunna köpa en säng.Läste idag att dom har fått en säng JIPPI!!!
Men hur sjukt är det inte att man ska få kämpa som en dåre och bara få skit tillbaka.

jag är så glad att jag har 6 friska barn.Luddes lilla åkomma är ju inget i gemförelse med detta.även om jag tyckte synd om oss precis när vi fick veta det.Men han är ju nästan helt bra nu.Tack & lov.

Tyvärr så har han haft lite ont av sina sprutor han fick igår.Rasmus är så gullig han lånar ut både sin heffa & napp,bara lillebror blir glad.
Men Ludde vill bara ha sin blåa radio-nalle.Den svansen i munnen så kan man sova gott sedan.



Rasmus & jag ska idag laga pannbiff med stekt lök & potatis.....varje potatis tar 30 min att skala så vi ska snart sätta igång så det e klart till ikväll :)

Ha en underbar helg alla


torsdag= ärtsoppa

Idag så lagar Rasmus och jag ett storkok med ärtsoppa.Han tycker det är så skoj att hjälpa till i köket.
Häromdagen så lagade vi strömming & han stod för paneringen



Det finns fler bilder på hans egen blogg.

Ludde har änteligen börjat uppskatta att ligga på mage.Han har blivit duktig på att hålla upp huvudet oxå.Så träningen har gett resultat.







Rasmus läser tågtidning för lillebror

och ibland så får jag lite hjälp med matningen av Ludde.Linnèa tycker det är skoj när hon får hjälpa till


Ludde är ju nästan alltid glad.Hoppas han fortsätter vara det idag.Han är just nu på bvc med pappa och vaccineras....samt vägs & mäts.



Nu ska Rasmus och jag rita lite

ha en bra dag

Nu vet jag vem Orvar är!!

Rasmus har i flera dagar pratat om Orvar.Och jag har inte fattat vem han menar.
Vi känner ingen Orvar mig veteligen nämligen.

Men så idag så tittade vi på filmen från dopet.Och då utbrister Rasmus överlyckligt
-Kolla Orvar!

Det är hans kusin Oliver som han har menat och döpt om till Orvar......vilket jag inte tror att Oliver vill heta visseligen.
Så nu är mysteriet löst!!!


Måndag igen

Igårkväll kom patrik hem från sin kick off.Vad glad Rasmus blev,han har verkligen saknat pappa denna gången han har varit iväg.
Ludde var glad han oxå....men å andra sidan är han glad bara det är någon som snackar med han.
En riktig solstråle är han verkligen.

Våran förkylning börjar ge med sig,bara lite halsont kvar.Jätteskönt!

Och nu på morgonen så fick Ludde smaka lite nytt.Jag la katrinplommonpure på hans gröt.Vilket han tyckte var väldigt mumsigt.
Sedan ska ju hakklappen och minst en hand vara inne i munnen när han äter så det var gröt lite överallt.Men jag är så glad att han äter allt man ger han.Palsternacka tycker han dock inte är supergott men det går ju an i brist på annat.Favoriten är potatis och morot.

Idag ska vi tvätta lite,blåser friskt ute så det torkar nog snabbt kan jag tänka mig.Börja sakna torktummlare nu.Så det gäller att passa på när det är fint väder så man kan torka ute.
Blir en tripp till lekplatsen oxå.Sedan ska vi ringa utedagiset och kolla upp kölistan igen.

Tror att det skulle passa Rasmus superbra att gå på ett utedagis,han är ju en uteunge.

Ha en bra dag alla

Förkylning bortskänkes

Är det någon som vill ha den så skänker jag mer än gärna bort den!
Jag har hostat och snörvlat hela natten.Ludde har oxå varit lite orolig,inte likt honom.Han brukar sova så bra.Men inatt så var han orolig och lite gnällig.

Men nu på morgonen är han som vanligt en solstråle.Rasmus han käkar macka idag ,men säger själv att det gör ont på läppen fortfarande.
Då hjälper det givetvis att sova i pappas säng.Och godis vill han minsann ha!

Idag ska vi inte heller göra många knop.Linnèa kommer ikväll likaså Alexander.Han ska hämta upp henne i Lund på vägen hit.
Rasmus ser som vanligt fram emot att dom ska komma.Och har redan börjat vänta.


Dax för lite morgonkaffe så man kanske vaknar till liv lite