Härligt Kladdig och med smak av mörk choklad....Njut den i små bitar
16-18 bitar
* 200 g mörk blockchoklad
* 200 g margarin eller smör
* 3 ägg
* 2½ dl strösocker
* 3 dl vetemjöl
Glasyr
* 25 g margarin eller smör
* 1 dl vispgrädde
* 150 g mörk blockhocklad
*Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme under omrörning.Vispa ägg och socker poröst.
*Rör försiktigt ner den något avsvalnande chokladsmeten i äggvispet
*Vänd varsamt ner mjölet i smeten.Rör för hand tills smeten är slät.
*Häll smeten i en smord forn med löstagbar botten.Grädda ca 25-30 minuter i 175 grader.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
*Låt den svalna något.Stjälp upp den.Låt den kallna under tryck (tex en skärbräda) så blir den jämn och fin
* gör undertiden glasyren. Sjud upp chokladen,smöret och ovispad grädde på svag värme.Rör till en jämn
smet.
* Låt smeten bli rumstempurerad. Bred glasyren över kakan....Garnera efter smak...tex..hyvlad choklad,bär,
strössel,frukt
* förvara kakan svalt ,men ta fram den ca 1 timme innan den ska serveras...