källarfranska





Ingredienser (25 portioner/st.)

2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
25 gram jäst
1 msk smör & rapsolja
1 st ägg uppvispat
2 msk honung
1 tsk salt
4 dl rågsikt
6 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Ugn 225 grader
  2. Värm degvätskan fingervarm.Lös upp jästen i lite av degvätskan, tillsätt sedan matfett, ägg, honung och salt
  3. Häll i all rågsikt och den mindre mängden av vetemjölet 6dl-10dl Tillsätt mer vetemjöl lite i taget tills degen känns fast.
  4. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt ca 30 min på varm, dragfri plats.
  5. Ta upp och arbeta degen på bakbord. Dela den i fem delar som rullas till längder. Skär varje del i fem bitar. Doppa snittytan i vetemjöl och ställ på bakpappersklädda plåtar.
  6. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Grädda i ca 10 min

Mycket saftiga och goda.Lätta att göra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0