källarfranska
Ingredienser (25 portioner/st.)
2,5 dl | vatten |
2,5 dl | mjölk |
25 gram | jäst |
1 msk | smör & rapsolja |
1 st | ägg uppvispat |
2 msk | honung |
1 tsk | salt |
4 dl | rågsikt |
6 dl | vetemjöl |
Gör så här
- Ugn 225 grader
- Värm degvätskan fingervarm.Lös upp jästen i lite av degvätskan, tillsätt sedan matfett, ägg, honung och salt
- Häll i all rågsikt och den mindre mängden av vetemjölet 6dl-10dl Tillsätt mer vetemjöl lite i taget tills degen känns fast.
- Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt ca 30 min på varm, dragfri plats.
- Ta upp och arbeta degen på bakbord. Dela den i fem delar som rullas till längder. Skär varje del i fem bitar. Doppa snittytan i vetemjöl och ställ på bakpappersklädda plåtar.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Grädda i ca 10 min
Mycket saftiga och goda.Lätta att göra
Kommentarer
Trackback