Thaigryta på mitt sätt

Fläskytterfile
Wookgrönsaker
1 gul lök
1 burk champinjoner
1 burk krossade tomater
2-4 msk soya
Buljongtärningar
Vatten

Strimla köttet fräs det snabbt . Häll i wookgrönsakerna hur mycket efter eget tycke. Låt fräsa några minuter häll i svampen löken och dom krossade tomaterna lite vatten , soya ev buljongtärning . Låt puttra ca 15 minuter. Smaka av efter eget tycke servera med ris eller nudlar


gratinerad falukorv

Gratinerad falukorv med potatismos

Gör potatismos (hemmagjord)
Skiva falukorv lägg i mitten på en ugnsfast form.Lägg moset på sidorna.
Hacka ättiksgurka ca 2 dl lägg över korven.Strö över riven ost efter smak.

In i ugnen 225 grader i ca 20 -25 minuter.

Supergott ättiksgurkan ger väldigt god smak.Enkelt att göra.

Smaklig spis!

Spenatsoppa

500 gr hackad frusen spenat
2 charlottenlökar
12 dl vatten
2 buljongtärningar
3 msk mjöl till redning
1 dl grädde/ matlagningsgrädde

Hacka o fräs löken häll i spenaten och lite av vattnet så det tinar . Häll på resterande vatten och buljongtärningar. Låt småputtra ca 10 minuter red av. Häll på grädden. Smaka ev av med salt o vitpeppar. Servera med kokt ägghalva kanske en prinskorv


RSS 2.0