currysås

Ingredienser (6 portioner/st.)

3 msk smör
1 tsk curry
3 msk vetemjöl
4,5 dl vätska (mjölk, vatten eller grädde)
1 st buljongtärning höns

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt curry, låt fräsa ihop en stund.
  2. Tillsätt mjölet och låt det fräsa ihop innan du häller på vätskan under omrörelse. Tillsätt buljongtärningen. Låt puttra några minuter (3-5)
  3. VÄTSKAN: Du kan koka såsen på enbart vatten, mjölk eller grädde. Du kan även ta lite av varje om du vill. De är goda på varsitt vis, fast visst är det lite lyxigare med grädde.
  4. Severa till kyckling, anka eller kalkon. Kokt potatis eller ris. Sallad.
  5. Man kan även tillsätta lite pressad apelsin eller apelsinjuice i såsen.

Väldigt lätt att göra och supergod




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0