currysås
Ingredienser (6 portioner/st.)
3 msk | smör |
1 tsk | curry |
3 msk | vetemjöl |
4,5 dl | vätska (mjölk, vatten eller grädde) |
1 st | buljongtärning höns |
Gör så här
- Smält smöret och tillsätt curry, låt fräsa ihop en stund.
- Tillsätt mjölet och låt det fräsa ihop innan du häller på vätskan under omrörelse. Tillsätt buljongtärningen. Låt puttra några minuter (3-5)
- VÄTSKAN: Du kan koka såsen på enbart vatten, mjölk eller grädde. Du kan även ta lite av varje om du vill. De är goda på varsitt vis, fast visst är det lite lyxigare med grädde.
- Severa till kyckling, anka eller kalkon. Kokt potatis eller ris. Sallad.
- Man kan även tillsätta lite pressad apelsin eller apelsinjuice i såsen.
Väldigt lätt att göra och supergod
Kommentarer
Trackback