vaniljbullar
50 g jäst
150 g magarin
5 dl mjölk
1 dl socker
ca 14 dl vetemjöl
fyllning
100 g magarin
1 dl socker
4 msk vaniljsocker
pensling
1 ägg
pärlsocker
*smula jästen i en bunke.
*smält magarinet.Tillsätt mjölken,ljumma den till 37 grader.Häll spaet över jästen och rör tills det löst sig
* Tillsätt socker & mjöl arbeta tills degen blir smidig och släpper bunken
*Jäs den övertäckt i 30 minuter
*Förbered fyllningen rör magarinet,socker och vaniljsocker smidigt
*kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en platta ca 20x50 cm
* bred på fyllningen och vik degen i 3 delar på längden
*skär den i bitar ca 4 cm breda.Lägg på bakplåtsklädd plåt.
* låt jäsa i 30 minuter.Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
*Grädda i ugnen i 225 grader i ca 8-10 min
Låt dom kallna på galler utan bakduk