vaniljbullar



50 g jäst
150 g magarin
5 dl mjölk
1 dl socker
ca 14 dl vetemjöl

fyllning
100 g magarin
1 dl socker
4 msk vaniljsocker

pensling
1 ägg
pärlsocker

*smula jästen i en bunke.

*smält magarinet.Tillsätt mjölken,ljumma den till 37 grader.Häll spaet över jästen och rör tills det löst sig

* Tillsätt socker & mjöl arbeta tills degen blir smidig och släpper bunken

*Jäs den övertäckt i 30 minuter

*Förbered fyllningen rör magarinet,socker och vaniljsocker smidigt

*kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en platta ca 20x50 cm

* bred på fyllningen och vik degen i 3 delar på längden

*skär den i bitar ca 4 cm breda.Lägg på bakplåtsklädd plåt.

* låt jäsa i 30 minuter.Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker

*Grädda i ugnen i 225 grader i ca 8-10 min
 Låt dom kallna på galler utan bakduk




RSS 2.0